Preskoči na glavno vsebino
Povečava
Svitu se dogaja / Gorska reševalna zveza Slovenije podpira Program Svit

Gorska reševalna zveza Slovenije podpira Program Svit

Načelnik GRS postaje Tolmin gospod Metod Fon je v okviru Festivala zdravja v Kobaridu podpisal svečano listino, s katero je Gorska reševalna zveza Slovenije postala podpornik Programa Svit:

»Po pooblastilu predsednika Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), gospoda Dolinarja, sem podpisal listino o podpori Programu Svit, za katerega se tudi v GRZS zelo zavzemamo, ker se zavedamo, da so ti programi, kakor so Svit, Dora, Zora, preventivni programi, ki jih lahko z zlatimi črkami zapišemo v naše delo in predvsem delo zavodov, ki te programe izvajajo.

Gorska reševalna zveza Slovenije je zveza društev gorske reševalne službe, v katerih gorski reševalci in gorske reševalke prostovoljno rešujejo in pomagajo ponesrečenim v gorah in drugih težko dostopnih terenih. Vsi gorski reševalci in reševalke so prostovoljci in na intervencije hitijo iz svojih služb, v času nedeljskega kosila, božične večerje, sredi noči oziroma z drugo besedo kadarkoli. Reševalne akcije so izredno zahtevne in tudi zelo stresne.

V Gorski reševalni zvezi Slovenije velik pomen namenjamo zdravju reševalcev, zato tudi podpiramo Program Svit, saj menimo, da je dobra in redna preventiva v današnjem času stresa, hitenja in velikih obremenitev edina pot k zgodnjemu odkrivanju raka, ki ga je danes vedno več. Podpiramo in z veseljem sodelujemo, ker je zdravje pomembno za vse nas in za vsakega posameznika posebej.”

 

Nazaj