Povečava
Obvestila in dogodki / OBELEŽITEV 10. OBLETNICE PROGRAMA SVIT V MURSKI SOBOTI

OBELEŽITEV 10. OBLETNICE PROGRAMA SVIT V MURSKI SOBOTI

V ponedeljek, 8. aprila 2019 so sodelavci na območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Murski Soboti pripravili posebno srečanje, s katerim so v svoji regiji obeležili 10. obletnico Programa Svit. Na srečanje so povabili vse regijske ambasadorje Programa Svit, sodelavce Svitovih kontaktih točk iz zdravstvenih domov in zdravstvenih postaj ter regijsko odgovorno zdravnico.

Uvodoma je Martin Ranfl dr. dent. med. , spec., predstavil nekaj podatkov o incidenci raka debelega črevesa in danke in o dosežkih Programa Svit v desetih letih njegovega delovanja. Posebej je izpostavil, da je navkljub slabemu začetku glede odzivnosti v regiji, vsem deležnikom s skupnimi napori uspelo doseči največji skok med vsemi regijami. Srečanje se je nato nadaljevalo v prijetnem vzdušju, kjer so ambasadorji ponovno delili svojo izkušnjo s programom, ostali sodelujoči pa so predstavili dobre prakse, kako se lotevajo različnih težav in ovir v okviru promocije Programa Svit in spodbujanja ljudi k udeležbi v programu.

Na območni enoti v Murski Soboti se zavedajo pomena medebojnega povezovanja, zato se redno srečujejo z različnimi deležniki iz svojega okolja. Ob tovrstnih priložnostih se med udeleženci spletejo tudi pristni osebni stiki, ki so še kako pomembni za uspešno sodelovanje. Kot se za obeležitev te pomembne obletnice spodobi, so se udeleženci na koncu tudi posladkali z majhno regionalno Svitovo tortico.

Galerija
Nazaj