Preskoči na glavno vsebino
Povečava
Podporniki / SINDIKAT POLICISTOV SLOVENIJE

SINDIKAT POLICISTOV SLOVENIJE

Sindikat policistov Slovenije (SPS) deluje v dobrobit članov sindikata in vseh zaposlenih v Policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve. Delovanje sindikata se deloma razlikuje od delovanja večine sindikatov v javni upravi saj z opozarjanjem na slabosti in problematiko hkrati tudi iščejo in predlagajo ustrezne konkretne sistemske rešitve, saj se zavedajo, da namesto njih (zaposlenih v Policiji in MNZ), ne bo nihče drug našel rešitev in jim jih ponudil. SPS se v okviru temeljnih sindikalnih področij delovanja prizadeva narediti kar lahko in kar pozitivno vpliva tako na organizacijsko kulturo, medsebojne odnose in nenazadnje tudi učinkovitost posameznikov in policije kot institucije.

SPS je eden od redkih, če že ne edini sindikat, ki sistemsko deluje tudi na področju psihosocialne podpore članov. Cilj aktivnosti na tem področju je omogočitev pridobitve novih znanj in kompetenc za lažje in bolj učinkovito soočanje in obvladovanje stresa v službi in v življenju, kar pozitivno vpliva na počutje in zdravstveno stanje zaposlenih.

S tovrstnim delom in organizacijo delavnic, strokovnih posvetov, projektov na psihosocialnem področju želijo članicam in članom SPS olajšati dostop do znanja in kompetenc, ki jim bodo pomagale pri učinkovitem soočanju in obvladovanju dejavnikov stresa tako pri delu kot v življenju nasploh. To je tudi razlog, zakaj so podprli prizadevanja državnih institucij in nevladnih organizacij s področja promocije zdravja in izvajanja preventivnih aktivnosti, med katerimi je tudi Program Svit.

Nazaj