Preskoči na glavno vsebino
Povečava
Obvestila in dogodki / PREDSTAVITEV KNJIGE DIAGNOZA, KO ZASTANE DIH

PREDSTAVITEV KNJIGE DIAGNOZA, KO ZASTANE DIH

Svitova ambasadorka Marija Hrvatin je izdala knjigo z naslovom Diagnoza, ko zastane dih, v kateri opisuje svojo izkušnjo z rakom na debelem črevesu, ki ga je s pomočjo Programa Svit odkrila pravočasno.

»Bitka z rakom je verjetno ena najtežjih preizkušenj v življenju. Šele letošnjo pomlad sem s svojo t. i. pisalno terapijo uspela prestopiti tisto mejo, preko katere nekako nisem zmogla. Sedaj so odprta knjižna vrata mojih misli, besed ter tiste vsebine ter fotografij, ki ste jih delili z mano, za katere bi želela, da so oprijemljiva bilka, ko se zdi, da ni več rešitve,« je ob tem povedala Marija Hrvatin.

V Krškem je konec septembra 2015 v okviru dogodka Pomagajmo Programu Svit pri reševanju življenj potekala predstavitev knjige. Obenem je potekala tudi razstava likovnega in literarnega natečaja za osnovnošolce na temo Programa Svit ter razstava fotografij mavric iz knjige Diagnoza, ko zastane dih. Obiskovalci so se lahko sprehodili skozi napihljiv model debelega črevesa in si ogledali, kako je ta pomemben, očem skrit organ, videti od znotraj.

Prispevek z dogodka, objavljen na televiziji Vaš kanal, si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Prispevek o likovnem in literarnem natečaju pa na naslednji povezavi.

Nazaj