Povečava
Obvestila in dogodki / PREVOD GRADIV PROGRAMA SVIT V SLOVENSKI ZNAKOVNI JEZIK

PREVOD GRADIV PROGRAMA SVIT V SLOVENSKI ZNAKOVNI JEZIK

Pri Programu Svit smo v sodelovanju z Zavodom Združenje tolmačev za slovenski znakovni jezik pripravili prevod gradiv in navodil za sodelovanje v presejalnem programu v slovenski znakovni jezik.

Pri Programu Svit smo v sodelovanju z Zavodom Združenje tolmačev za slovenski znakovni jezik pripravili prevod gradiv in navodil za sodelovanje v presejalnem programu v slovenski znakovni jezik. Upamo, da bomo s temi navodili, ki so prilagojena gluhim in naglušnim osebam, olajšali sodelovanje ne le gluhim, ampak tudi mnogim drugim, ki potrebujejo dodatna pojasnila o Programu. Z objavo gradiv Programa Svit v slovenskem znakovnem jeziku želimo obeležiti 14. november, dan, ki ga je vlada Republike Slovenije razglasila za Dan slovenskega znakovnega jezika.

V sodelovanju z Zavodom Združenje tolmačev za slovenski znakovni jezik smo temeljito pregledali vsa gradiva, ki jih  povabljeni v Program Svit prejmejo po pošti na dom, ter jih za učinkovitejše ter razumljivejše tolmačenje v znakovni jezik ustrezno prilagodili. S tem smo želeli gluhim in naglušnim olajšati sodelovanje v Svitu ter pomagati pri pravilnem izvajanju vseh potrebnih korakov v programu, ki z zgodnjim odkrivanjem predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki mnogim lahko reši življenje in zdravje. Upamo, da bodo video navodila v pomoč tudi mnogim drugim, ki potrebujejo dodatna pojasnila pri izvajanju korakov v presejalnem programu Svit.

Navodila in pojasnila so pripravljena za vsak posamezen korak, ki ga je potrebno narediti za uspešno sodelovanje v programu Svit. V slovenski znakovni jezik so prevedena naslednja gradiva: vabilo v Program Svit, navodila za izpolnjevanje Izjave o prostovoljnem sodelovanju v Svitu, navodila za odvzem vzorcev blata, dopis ob negativnem izvidu ter dopis ob pozitivnem izvidu testiranja na prikrito krvavitev v blatu, knjižica o kolonoskopiji ter pojasnila in navodila za pravilno pripravo na kolonoskopijo, kadar je ta potrebna.
Video gradiva programa Svit v slovenskem znakovnem jeziku so na voljo na spletni strani, v zavihku Podpora uporabnikom, na naslednji povezavi.

Nazaj