Preskoči na glavno vsebino
Povečava
Obvestila in dogodki / PROGRAM SVIT JE OBISKAL ČASTNI POKROVITELJ PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE

PROGRAM SVIT JE OBISKAL ČASTNI POKROVITELJ PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE

Predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor je danes Program Svit obiskal na razstavnem prostoru Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Ljubljana, 1. oktober 2013 – Leta 2009 je Slovenija začela na državni ravni izvajati program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki – Program Svit. Predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor je danes Program Svit obiskal na razstavnem prostoru Festivala za tretje življenjsko obdobje.

V Program Svit so vsaki dve leti povabljeni moški in ženske v starosti od 50 do 69 let, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje. Dosedanje izvajanje Programa dokazuje, da Svit lahko rešuje zdravje in življenja – seveda, če ljudje v njem sodelujejo. Ker je sodelovanje v programu tako zelo pomembno, se je na povabilo IVZ odzval predsednik RS g. Borut Pahor in takoj ob nastopu svojega mandata z veseljem postal častni pokrovitelj Svita.

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje Program Svit predstavljajo posebej usposobljeni študentje medicine. Anatomski model debelega črevesa omogoča, da si ljudje ogledajo našo notranjost, premagajo morebitne predsodke in strahove ter spoznajo kaj so nevarne bolezenske spremembe, ki jih odkriva program Svit. Predsednik RS je razstavni prostor Programa Svit obiskal in se z zanimanjem seznanil s potekom, rezultati in uspehi programa.

Na IVZ smo veseli, da je častni pokrovitelj Programa Svit izrazil zadovoljstvo z izvajanjem Programa Svit in ponovno poudaril pomen skrbi za zdravje in preventivnih programov, ki prebivalcem Slovenije ohranjajo zdravje in kakovost življenja.

Nazaj