Povečava
Obvestila in dogodki / SVITOV REGIJSKI DOGODEK NA IGU

SVITOV REGIJSKI DOGODEK NA IGU

V četrtek, 10. oktobra 2019 je na Igu potekal regijski dogodek Programa Svit, saj je to domača občina ambasadorja Programa Svit Francija Strleta. Na dogodku so se zbrali predstavniki različnih institucij, sprejeli pa smo tudi novo ambasadorko Programa Svit.

Na dogodku so spregovorili podžupan Občine Ig, gospod Anton Modic, zasebna zdravnica družinske medicine, gospa Marija Štefančič Gašperšič in vodja Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ljubljana, enote Vič – Rudnik, gospa Tea Kosmač. Program Svit je predstavila Tjaša Jerman z Območne enota Ljubljana Nacionalnega inštituta za javno zdravje, svojo zgodbo pa sta povedala ambasador Programa Svit, gospod Franci Strle in pacient gospe Marije Štefančič Gašperšič, gospod Anton Žagar. Listino o ambasadorstvu je podpisala gospa Aleksandra Popović in se tako pridružila vedno širši družbi ambasadorjev Programa Svit.

Dogajanje so s plesnim in glasbenim nastopom obogatili otroci iz Osnovne šole Ig in Folklorna skupina Groblje. Ob koncu so udeleženci sodelovali še v nagradnem kvizu o Programu Svit in se okrepčali s sadjem.

Dogodek je potekal v zelo prijetnem vzdušju in je bil zelo obiskan. Lokalna zdravnica Marija Štefančič Gašperšič je poudarila, da se bo še naprej trudila za boljšo odzivnost v Program Svit v Občini Ig, prav tako pa tudi vodja Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ljubljana, enote Vič – Rudnik, gospa Tea Kosmač, kjer se bodo z izvajanjem različnih aktivnosti še naprej trudili, da za sodelovanje v programu spodbudijo čim več ljudi.


Nekaj utrinkov s prireditve si lahko ogledate v fotogaleriji.

Galerija
Nazaj