Preskoči na glavno vsebino
Povečava
Obvestila in dogodki / ZDRAVJE OMOGOČA DELO IN ŽIVLJENJE

ZDRAVJE OMOGOČA DELO IN ŽIVLJENJE

28. novembra 2019 je Sindikat policistov Slovenije (SPS) na Policijski akademiji v Tacnu organiziral strokovni posvet »ZDRAVJE OMOGOČA DELO IN ŽIVLJENJE«, v okviru katerega se je Sindikat policistov Slovenije pridružili vedno širši družbi podpornikov Programa Svit.

Strokovni posvet so izvedli v sodelovanju s Policijo in drugimi zunanjimi institucijami z namenom zaposlenim še bolj približati pomen zdravja in hkrati opozoriti na pomembnost pravočasnega soočanja z boleznijo, kar lahko doprinese h hitrejši ozdravitvi.

Na strokovnem posvetu je sodelovala predstavnica območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ljubljana Taja Kontler, ki je v okviru predavanja o preprečevanju raka na debelem črevesu in danki ter o preventivnih programih SVIT, DORA in ZORA poudarila pomen odzivnosti v preventivne programe, kot pomembnega dejavnika za preprečevanje rakavih obolenj. Predavanje je dopolnil Vojko Čermelj, upokojeni policist in ambasador Programa Svit, ki je predstavil poslanstvo ambasadorja Programa Svit.

Strokovni posvet so dopolnili tudi:

  • Breda Brezovar Goljar (Društvo onkoloških bolnikov Slovenije) s predstavitvijo akcije »Pravi moški«,
  • prof. dr. Peter Umek (Fakulteta za varnostne vede) s prispevkom »Policisti niso imuni za duševne in telesne težave«,
  • Tea Kosmač iz Zdravstveno vzgojnega centra ZDL Vič – Rudnik s predavanjem o skrbi za lastno zdravje in o delavnicah svetovanja za zdravje,
  • mag. Tanja Majcen (SPS, Fakulteta za vede o zdravju) s predstavitvijo partnerskega projekta »Promocija zdravja, namenjena slovenskim policistom«.,
  • prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med. (Inštitut Karakter, Program Omra) s predstavitvijo Psihoedukacije in psihoedukativnega pristopa v programu OMRA,
  • Adil Huselja (SPS) s predavanjem o Dvojnem dvojcu – EFT in ČI GONG (uspešno soočanje in obvladovanje dejavnikov stresa ter zmanjševanje negativnih posledic stresa).
  • Gospa Lidija in gospod Renato, oba zaposlena na Policiji, sta sklop predavanj sklenila s svojima osebnima zgodbama, da je z voljo in vztrajnostjo mogoče premagati bolezen in doseči neverjetne rezultate.

Nato je sledil svečan podpis Listine o podpori Programu Svit, ki jo je podpisal Kristjan Mlekuš, predsednik Sindikata policistov Slovenije. Sindikat policistov Slovenije se je tako pridružili vedno širši družbi podpornikov Programa Svit.

Poleg predavanj so udeleženci lahko informacije poiskali na stojnicah Društva onkoloških bolnikov Slovenije in Inštituta Karakter, se sprehodili skozi napihljiv model debelega črevesa ali pa nasvet za ohranitev zdravja in vitalnosti poiskali pri sodelavkah ZDL Vič – Rudnik.

Galerija
Nazaj