Preskoči na glavno vsebino
Povečava
Svitu se dogaja / ALEKSANDRA POPOVIĆ JE NOVA AMBASADORKA PROGRAMA SVIT

ALEKSANDRA POPOVIĆ JE NOVA AMBASADORKA PROGRAMA SVIT

Zelo smo veseli, da se je skupini ambasadorjev Programa Svit pridružila gospa Aleksandra Popovič.

Območna enota Ljubljana Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v ta namen v četrtek, 10. oktobra 2019 organizirala regijski dogodek in sprejem nove ambasadorke na Igu. Več o dogodku.

 

Zgodbo gospe Aleksandre si lahko preberete v nadaljevanju:

“Prihajam iz Dola pri Hrastniku, se pravi iz Zasavja, po mami, oče pa je Prekmurec. V Trbovljah sem hodila v srednjo ekonomsko šolo, od 18. leta pa sem zaposlena v medijski hiši Delo na oglasnem trženju. V prostem času pomagam soprogu Danielu Popoviću pri koncertnih dejavnosti in ostalih zadevah, povezanih s tem, prav tako se je s petjem začela ukvarjati tudi moja hči Patricija, tako da dela v naši družini nikoli ne zmanjka.

Bolezen me je ujela popolnoma nepripravljeno, v cvetu življenja, kmalu po poroki, tako da je bil šok še toliko večji, saj sem mislila, da je to bolezen ljudi v tretjem življenjskem obdobju, vendar sem se zelo motila. No, hvala bogu, bolezen sem premagala in upam da tako tudi ostane. Letos bom v miru praznovala abrahama.

Za ambasadarstvo Programa Svit sem izvedela preko enega od vaših članov, ki me je vprašal, če bi se odzvala vašemu vabilu. Ker sem še zaposlena in z mnogimi obveznostmi, sem po pravici povedano, le stežka našla čas, da sem se odločila in pristala na to. Vendar ker Program Svit že dolgo poznam in spremljam vaše plemenite dejavnosti ter tudi sama že odkar sem zbolela ozavešam ljudi, kako pomembni so preventivni pregledi, sem se seveda za to odločila brez premisleka. Če lahko rešim eno samo življenje več, sem naredila veliko.”

Nazaj