Preskoči na glavno vsebino
Povečava
Ambasadorji / SILVESTRA BRODNJAK

SILVESTRA BRODNJAK

Ime in priimek: Silvestra Brodnjak

Poklic: upokojena pedagoška delavka iz Skorbe v Občini Hajdina pri Ptuju

Moji konjički so fotografiranje, ljubiteljsko dopisovanje v različne časopise, delo v Društvu žena in deklet občine Hajdina, Turističnem društvu Mitra Hajdina in Likovno-fotografski sekciji občine Hajdina

Ponosna sem na svojega prvega vnuka Gašperja Valentina

V življenju me veseli delo z ljudmi. »Vsak zna nekaj, vsi pa znamo več«, je moje vodilo, po katerem se ravnam že odkar sem začela hoditi v službo.

Za sodelovanje kot ambasadorka pri Programu Svit sem se odločila po čajanki IVZ leta 2010, ko nam je spregovoril takratni predsednik države dr. Danilo Türk in poudaril, da je velika skrb za preventivo tudi na nivoju občin in njihovih županov. V Društvu žena in deklet občine Hajdina smo se po srečanju z Marijo Lili Gričar iz Gozda Martuljka odločile, da bomo izpeljale akcijo za dvig odzivnosti v program SVIT, kot smo nekaj let pred tem naredile tudi za zgodnje odkrivanje raka dojk. Odzivnost se nam je povečala z 41 na 78%. V mariborski zdravstveni regiji smo od leta 2011 ves čas v vrhu lestvice in trudimo se, da bi tako tudi ostalo. Seveda pa naše izkušnje kot ambasadorka programa SVIT posredujem tudi drugim občinam in njihovim društvom.

Nazaj